vrijdag 9 februari 2024

Kunst.

 In het museum hing natuurlijk ook nog werk van andere kunstenaars. Ik heb daar echt met verbazing naar staan kijken, waarom hang je zoiets in een museum ?


Ik kan heel veel kunstwerken waarderen en dan hoef ik ze niet eens mooi te vinden maar dan is het knap gemaakt of zo of het is heel creatief of er is heel veel tijd aan besteed enz. 


Maar in deze schilderijen zie "ik" daar in ieder geval niets van dat alles terug. Maar goed, ieder zijn smaak natuurlijk maar kan me niet voorstellen dat je dit aan de muur zou willen hangen. Ik ging natuurlijk even m'n hart luchten bij dochter, dat ik er echt niks aan vond maar toen zei ze : 'maar er zit wel een portret van Rembrandt tussen' O ja, dat had ik nog even niet gezien.

Deze vind ik dan toch wel leuk, het is dat ik nooit een hoofddoek draag maar anders zou ik mezelf wel zo zien lopen.


En dit zou ik zo in m'n tuin willen hebben. Toch beter opletten tijdens m'n vele wandelingetjes of er niet ergens van die rare stenen liggen want zoals met veel schilderijen denk ik ook hierbij: dat kan ik ook.

Even een vraagje: welke van deze kunstwerken spreken jullie het meeste aan? Daar ben ik dus echt heel benieuwd naar.

Groetjes 🙋

7 opmerkingen:

  1. Ik vind ze alledrie interessant. Het vraagt namelijk heel veel ervaring om een goede compositie te creëren vanuit fantasie en een samenstelling van gegevens die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben maar door oplettend te kijken toch wat te vertellen hebben . Het zet mij aan om mijn eigen interpretatie vermogen te gebruiken. Daarom vind ik het eerste schilderij erg goed. Ik zie chagall achtige motieven in een abstract landschap.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zie mijn eerste reactie niet. De tweede suggereete voor mij iets. De stokpaardjes die allemaal gebruikt worden om Rembrandt te bekijken. En geweldig leuk hoe die gehoofddoekte vrouwen door het platte land stappen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind ze allemaal interessant om te zien. Het beeldje zou ik kopen als ik genoeg geld had.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De bovenste. Die zou ik zo kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het abstracte heeft mij en mijn vader ook nooit aangesproken, bij beelden of iets waar je omheen kon lopen spraken ons veel meer aan
    De twee vrouwen zou ik wel in de kamer willen hebben, mooie, zachte kleuren ook.
    De stenen vind ik echt mooi, wil ik ook wel in de tuin. Maar ben altijd al gek op stenen geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik zou zonder meer mee willen wandelen met de vrouwen.Ik verzamel zelf keitjes en maak daar stapelingetjes van.Ook leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind de eerste juist prachtig en de hoofddoekjes ook. Dat is nou net het mooie hè: dat je gewoon iets mooi of niet mooi kan en mag vinden en soms kan je ook leren waarderen. Vanaf 14-02 is er een leuke tentoonstelling in Jan, denk ik. Dat is Tjalf Sparnaay

    BeantwoordenVerwijderen