donderdag 1 februari 2024

Vliegen.

 Soms begrijp ik dingen niet, dan kan ik er met m'n pet niet bij, ook al zou ik een pet gehad hebben, wat niet zo is, dan zou ik er nog steeds niet bij gekund hebben. 

Neem nou dat vliegveld bij Lelystad. Ooit zijn er allemaal mannen bij elkaar gekomen die heel lang vergaderd hebben en die toen bedacht hadden  dat het een goed idee zou zijn om het kleine vliegveldje dat daar bij Lelystad  al lag verder uit te breiden. 

Goed voor de werkgelegenheid, minder vliegverkeer bij Schiphol en dus minder overlast voor de omwonenden rond Schiphol, daar in Lelystad wonen minder mensen dus dan is het allemaal een beetje eerlijker verdeeld. enz. dus zo op het oog een prima plan. Ja, dat doen we. Iedereen blij en vol goede moed aan de slag. 

Nú  wordt al  sinds 2019 de verkeerstoren, dus 5 jaar inmiddels, bemand maar de bagageband staat stil want er zijn geen passagiers. Het wordt nu alleen maar gebruikt voor kleine toestellen en vlieglessen.

Dit geintje heeft circa 243 miljoen euro gekost. Waarvan de ene helft betaalt werd door de Schiphol Group en de andere helft was voor rekening van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, dus onze belastingcenten. Weg centen. In lucht opgegaan. O nee juist niet.

En nu zijn verschillende partijen tegen opening want het is onwenselijk voor het klimaat, de volksgezondheid en is slecht voor de stikstof  uitstoot. En de mensen rond Schiphol dan?  Ik snap het wel, ze zijn natuurlijk bang dat als het wel open gaat dat er dan alleen maar steeds meer vliegverkeer komt en dat zal ook wel zo zijn en dat is natuurlijk ook niet wenselijk maar ik blijf het wel zonde van m'n geld vinden.

Allemaal een gezonde dag.🙋


1 opmerking:

  1. Het is inderdaad een heel mooie locatie. Ik heb er eens met mijn vader een helicopter vlucht vandaan gemaakt. Was voor zijn 88e verjaardag.
    En ja sommige dingen zijn te begrijpen.

    BeantwoordenVerwijderen