dinsdag 4 januari 2022

Boeddha.

 Op dit moment ben ik het programma BOEDDHA IN DE POLDER  aan het terug kijken. Gemaakt o.a. door Joris Linsen. Weet je wel? Die van HELLO GOODBYE en iets met een Kerstboom. 

Eigenlijk ben ik geen fan van hem, dat meelevende stemmetje en ik vind  dat hij altijd zo blijft door zeuren,  net zolang totdat de  mensen die hij aan het interviewen is in tranen uitbarsten en dan is hij pas tevreden.

Maar dit programma doe hij echt heel goed. Hij praat nu met mensen die op de één of andere manier spiritueel bezig zijn. Ik vind het echt fascinerend om te zien hoe mensen zo anders kunnen zijn en precies doen wat ze willen en waar ze overtuigd  van zijn, no matter what. Ik heb daar bewondering voor. Zij hebben tenminste een passie, ik wou dat ik een passie had, dochterlief en ik  vragen wel eens aan elkaar:" heb jij je passie al gevonden." Nee dus. 

Wandelen misschien???  Gisteren weer eens een wat langere wandeling door de polder gemaakt, dat ging een tijdje niet i.v.m. met een onwillige spier in m'n lies maar gisteren ging het iets beter.

Toen ik daar liep realiseerde ik me opeens iets; toen ik op Nieuwjaarsdag zielig en alleen🤣 op dat bankje zat zei niemand gedag, één man zei spontaan " gelukkig nieuwjaar" maar de rest zei niks tenzij ik als eerste iets groette.  Op dat polderweggetje, ook veel wandelaars, zei iedereen goedendag en ik  moet zeggen dat komt toch een stuk vriendelijker over. Ik vond het opmerkelijk. Een reden hiervoor kan ik niet bedenken. 

Is dit alles belangrijk? Nee helemaal niet,  maar het zijn dingetjes die af en toe door m'n hoofd spelen.

Ik wens jullie allemaal een goede, passievolle dag. 🙋‍♀️



4 opmerkingen:

  1. Het programma waarin hij in een ijsbad gaat zitten heb ik deels gezien. Had zo ongeveer dezelfde mening over hem en zijn zuerderige stem.
    Maar dat ene stukje heeft me niet aangezet tot meer kijken.

    Passie? geen idee, ik kook en zorg graag van partner en hond maar huishouden is geen passie, deels uitbesteed ook, mijn keuken is weer heerlijk schoon na het appelflappen bakken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ik heb meerdere passies. De volgorde is lastig, het hangt van de seizoenen af. Aquarel schilderen, botanisch tekenen, volkstuin, woon/zeilschip en er mee varen plus het onderhoud al is dat vooral aan mijn man. Ik ben niet in alles heel goed, maar vind het wel heerlijk om te doen. O, ja lezen vooral reisverhalen en biografieën. Nog even dan word ik zeventig, dus dan moet ik gaan inleveren. Simone

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoezo inleveren? Omdat je zeventig wordt? Groeten Ella

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik volg best wel intensief de Boeddgistische Gelugpa traditie. Maar hen nog niet in se polder gekeken. 😅 misschien toch eens doen. En mijn passie tja mede daardoor het leven zelf zoals het is leren ervaren. Dus alles wat ik doe als passie kunnen zien. Lukt echt niet doorlopend hoor. Maar ook dat is goed.

    BeantwoordenVerwijderen