woensdag 12 januari 2022

Conclusie.

 Hoe kan het toch dat je de ene dag met een veel beter gevoel wakker wordt dan de andere dag. M'n lijf wil de ene dag ook beter meedoen dan de andere. Wat gebeurt er dan s'nachts?

Gisteren stond ik monter op en had er zin in, vandaag is het helemaal pét. Toen ik er over nadacht waarom ik  zo sacherijnig was kwam ik er snel achter. 

Omdat ik gisteren zo fris en fruitig opstond had ik zin om van alles te doen, waaronder koken. Ik was door alle verse ingrediënten heen dus naar de supermarkt, daar viel m'n oog op het verspakkettenvak . Das makkelijk dus hup in het mandje.

Ik zag dat het wél veel schil-  en snijwerk was, dat is eigenlijk tegen m'n natuur, het liefste trek ik wat zakjes kant en klaar gesneden groente open  maar hup niet zeuren, muziekje aan en er een zen momentje van maken.

Zo gezegd, zo gedaan, ik stond daar dus vrij gedachteloos te rommelen, totdat ik bij het zakje zoete aardappelen kruiden kwam : ho, laat ik er daar maar even  de helft van in doen. Toen ik proefde bleek dat ook meer dan genoeg te zijn. 

Toen ik s'avonds de rookworst en de uien  er bij deed bleek alles bij elkaar veel te kruidig en te zout te zijn maar dat wist ik toen nog niet. 

Omdat ik toch zo lekker bezig was ging ik ook meteen de soep maken. Verkeerde beslissing. Want eigenlijk was ik allang klaar met al dat gekook, maar ja als ik het nu meteen even  deed  dan kon  ik voorlopig vooruit. 

Alles wat in het pak zat min of meer gedachteloos in de pan gedaan want ja, je mag er toch van uit gaan dat die maaltijden eindeloos getest zijn. 🤔

s'avonds bleek dat er veel te veel knoflook in zat. Bovendien moest de soep met een staafmixer gepureerd worden , had ik even over het hoofd gezien en  die heb ik  dus niet😣  Gevolg: ik kwam kleine stukjes gember en knoflook tegen. 😝

De conclusie is dus: ik ben een flauwe eter en/of ik ben geen goede kok. 

Nou ja, ik heb besloten om er maar in plaats van een zen momentje een leer momentje van te maken: nooit gedachteloos koken en blijven nadenken of recepten wel kloppen. 

Allemaal een hele goede zonnige  dag ( hier is het mistig )  met veel lekker eten. 🙋‍♀️

6 opmerkingen:

  1. En het leverde een leuke blog op. Dank je wel voor het delen. Ik wens je toch een fijne dag .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. maar je hebt het wel geprobeerd. staafmixer voor je verjaardag van je dochters? een blender was ook vast gelukt (als je die hebt).
    ik kook altijd zonder zout en pas op mn bord kijk ik wat er bij moet. En dan neem ik mn elektrische pepermolen/zoutmolen en een van de vele soorten zout en/of peper en vermaak me kostelijk.
    ik vind uiensoep erg lekker, vooral al ik alleen de stazak open hoef te knippen.
    gember en knoflook kun je ook in een knoflookpers doen.
    ik heb echt een apparatentic, noem het en ik heb het. zelfs mn buren komen eerst bij mij vragen of ze iets kunnen lenen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Grappig, ik heb helemaal niks met apparaten. Neemt zoveel ruimte in en je gebruikt ze maar zelden. Maar een staafmixer gaat er wel komen😃

      Verwijderen
  3. Jaren lang heb ik met plezier gezorgd voor een gezin van 6 personen, maar nu (zo gaat het leven), hoef ik meestal alleen nog voor mezelf te koken. Mijn oplossing is te koken in grote en smakelijke hoeveelheden in zo groot mogelijke pannen. Verdeel de inhoud van bv. de slow cooker of een grote Le Creuset pan over meerdere bakjes voor de diepvries. Zo heb je maaltijden klaar voor wel 5 dagen waaraan je slechts wat verse groente, slaatjes, aardappelen of rijst toe moet voegen. Tegen al mijn principes in eet ik soms voor de tv als er iets is dat me intereseert.
    Maar het is heerlijk om gezelschap rond de tafel te hebben.




    1

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Anna Lines. Doe ik ook hoor, dingen invriezen. Van de niet zo lekkere soep gaat ook een gedeelte de vriezer in.

      Verwijderen
  4. Zelf hou ik wel van pittig en zout maar partner niet, dus ik kook vrij simpel met kruidenmengsels zonder zout en op mijn bord doe ik er dan wel wat bij van zout of sambal.
    Vanmorgen om half 10 een dekbed buiten gehangen in de hoop dat dat wel zou drogen. helaas de mist is nog heel erg en windstil dus dat schiet niet op. Zo maar weer binnenhalen en in de droger. Vind dat altijd zo'n gedoe, gaat altijd in een bal zitten als hij er alleen in zit of kleine dingen komen erin als er meer in zit.
    Trapgat heb ik niet war hij kan hangen

    BeantwoordenVerwijderen