maandag 17 oktober 2022

Concertgebouw.

Gisteren dus naar het concergebouw geweest, de reis er naar toe had  eigenlijk heel simpel moeten zijn, hier vlakbij op de bus en voor het concertgebouw er weer uit maar zoals ik al zei de marathon van Amsterdam werd gehouden, smorgens nog op 9292 gekeken, niets te zien over routewijzigingen of  zoiets, ook niet bij de bushalte dus ik ben nietsvermoedend in gestapt, zal wel goed zijn, tot een paar haltes verder een  mevr. instapte en zij het aan de chauffeur vroeg, nee inderdaad de bus komt daar niet en de tram ook niet. Uiteindelijk moesten we ergens halverwege uitstappen, een heel eind  naar station zuid lopen en daar op de Noord Zuidlijn stappen, gelukkig wist zij bij welke halte er we er weer uit moesten en toen waren we vlakbij én nog op tijd. Als ik het geweten had dan had ik het anders aangepakt maar ja, het is gelukt. 

Het concert was interessant, mooi gespeeld, mooi gezongen, ik ben er nog niet uit of het voor herhaling vatbaar is. Maar het was wel heel leuk om te doen. 
Het was natuurlijk prachtig weer dus na afloop nog even op een terrasje op het museumplein gezeten met uitzicht op een man die enorme bellen maakte, ik kan niet zeggen dat hij bellen aan het blazen was want hij liet de wind het werk doen, kinderen vonden het prachtig.
Op het concertgebouw hing dit spandoek en dat prikte toch wel even. Samen klinkt alles mooier, maar ik was alleen, ik had me stellig voorgenomen om niet te letten op alle stelletjes en groepjes die het leuk met elkaar hadden maar je ontkomt er bijna niet aan. 

Heb je dan geen vriendinnen zul je nu denken, ja ik heb wel vriendinnen maar die zijn,  of slecht ter been of doof of slechtziende of ze hebben geen geld want laten we wél zijn niet iedereen kan 35 euro betalen voor een kaartje. En dan kan ik  wel thuis blijven zitten maar daar word je ook niet vrolijker van, nu heb ik een leuke middag gehad. 

Op de terugweg dacht ik weer naar station zuid te lopen maar halverwege was de weg afgezet omdat de lopers eraan kwamen en oversteken was niet mogelijk. Het was een kwestie van geduldig wachten, ik ben maar op een stoepetje gaan zitten want ik had het inmiddels wel gehad.

Conclusie: Het was een leuke met hindernissen gevulde dag.  Volgens de stappenteller heb ik ruim 11000 stappen gezet, ( wel met af en toe even een bankje) dus vandaag ga ik helemaal niks doen.  

Allemaal een goede, rustige dag🙋‍♀️

2 opmerkingen:

  1. Voorlopig giet het hier nog, gisteren was het heerlijk weer en hebben we 10 km gefietst. H heeft een nieuwe en dat ging prima.
    Fijn dat je er toch van hebt genoten en er kwam.
    Altijd zo herkenbaar die gebouwen op de Stadionweg-Minervaplein.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga ook vaak alleen, niemand in mijn omgeving wil naar de opera maar ik wel! Soms voel ik me alleen maar ik geniet wel van de muziek. Het is mooie muziek en alleen voelen of niet gaan, maar dan geen mooie muziek. Marja

    BeantwoordenVerwijderen