woensdag 12 oktober 2022

Corona.

Gisteren toch maar een afspraak gemaakt voor de coronabooster, dat heb ik online gedaan want ik had gehoord dat je er telefonisch niet doorheen komt, nou online is ook een crime, je moet inloggen met je DIGID maar als je die app opent dan moet die altijd eerst geüpdatet worden, tenminste bij mij wel want zo vaak gebruik ik die nou ook weer niet, en dan zit je met twee apparaten voor je, code hier, code daar enz, kortom: rood hoofd, maar het is gelukt.
   Eigenlijk ben ik een beetje huiverig voor vaccinaties, de griepprik heb ik nog nooit gehaald en met de coronaprik loop ik ook achter en de pneumokokken vaccinatie heb ik ook niet gedaan. Je kunt wel aan het prikken blijven. Maar ik hoorde dat de coronacijfers weer flink aan het oplopen zijn en toen dacht ik: laat ik het toch maar doen. Ook al heb ik geen onderliggend lijden, ik wil toch niet erg ziek worden.
  Oké, prima.
Prompt lees ik het volgende dag  in de krant: 

De nieuwste booster wordt de achtmuizenprik genoemd omdat hij maar op acht proefdieren is getest, de test op proefpersonen loopt nog, daar is de uitslag nog niet van bekend.
Waar ben ik aan begonnen?😱😱😱
Volgende week woensdag gaat het gebeuren, we gaan het meemaken.

Inmiddels voel ik me weer normaal hoor, niet sacherijnig, niet verdrietig, gisteren ook weer als een jonge blom in de collegebanken gezeten🤣 en naar een interessant college over onder meer introverte en extraverte mensen geluisterd en over hoe de omgeving van invloed is op deze verschillende typen mensen.
De cursus heet niet voor niets:
Psychologie in het dagelijkse leven.
Heel interessant. 
Allemaal een goede, interessante dag. 🙋‍♀️



3 opmerkingen:

  1. Wij hebben gisteren de prik al gehaald en ik zit nu dus weer met een rode plek en pijnlijke arm. Partner wil graag alles zo snel mogelijk, hij heeft wel chronische ziekte , ik heb alleen veel last van spieren, pezen en gewrichten, verkouden of andere ziek zijn we verder eigenlijk nooit.
    Vorig jaar zowel de griepprik als de pseu....
    Ik had gebeld omdat we samen afspraak wilden en het viel best mee, gisteren ook meteen aan de beurt. Daarna ok meteen weg gegaan niet zo braaf 10 min zitten wachten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. gisteren kwam de huisarts me thuis prikken, naar de GGD is onmogelijk voor me en deze 5e prik werd ook weer thuis gedaan. En ze bellen mij om een afspraak te maken, niks wachten etc. Griepprik heb ik nog nooit gehad en griep heb ik ook nooit (ver in de vorige eeuw ooit), pneumokokken ook niet. Beetje gevoelig plekje, meer niet, na het prikken. De eerste keer vond ik de prikplek wel erg opgezet, bleek er een pleistertje op te zitten, niets gemerkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb geen enkele prik gehaald, 2 keer corona gehad, niet erg ziek geweest. Ik ken mensen die geprikt zijn en heel erg ziek zijn geweest.
    Volgens onze dokter werkt een vaccin en wordt je niet ziek of werkt het niet zoals het coronavaccin.

    BeantwoordenVerwijderen