maandag 15 juli 2024

De tijd.

 Tja, vroeger was alles beter, volgens mij zeiden m'n ouders dat ook wel eens, ik denk dat alle tijden z'n voor en z'n nadelen heeft, vroeger was er ook woningnood en moesten kinderen bij hun ouders in gaan wonen, vroeger waren er ook oorlogen alleen kreeg je daar minder van mee, vroeger waren er ook enge ziektes waar je dood aan ging, vroeger was je ook afhankelijk van je kinderen en de  buren als je hulpbehoevend werd  en als je al in een bejaardenhuis terecht kon dan lag je op een zaal met twaalf anderen, enz. Alleen zijn er nu wel de drugs bij gekomen, maar drank problemen waren er toen ook al. En ook vroeger werden er al regeringsleiders neer geschoten.

De tijd is zoals die is. Je hebt het er maar mee te doen.

Even over computers; ik heb nooit met computers gewerkt, ik was naaister of werkte in een kledingwinkel en daar had je geen computer bij nodig. Alles wat ik nu op een computer doe heb ik mezelf ( en met hulp van de kinderen ) aangeleerd. Ik ben wel blij dat ik min of meer op dat gebied met de tijd ben meegegaan want dat maakt me zelfstandig. Ik ken wel mensen die nu, nadat hun partner is overleden, met de handen in het haar zitten, ze weten nog net hoe ze moeten pinnen en geld uit een geldmaat moeten halen maar telebankieren moeten ze aan hun kinderen overlaten want dat deed hun partner altijd. Achteraf vinden ze dat natuurlijk stom van zichzelf. Het lijkt ook wel of ze bang zijn om het te leren en er niet aan durven te beginnen. 

Afijn, het schijnt een mooie dag te worden, geen regen, niet te warm, helemaal mijn weertje, ik denk dat ik straks maar even een eindje ga fietsen.

Allemaal een hele fijne dag.🙋‍♀️

Berber, alles goed met je? lang niets van je gehoord, groetjes.

4 opmerkingen:

  1. het was nogal nat de laatste tijd en dan werken handjes/vingers niet zo geweldig. En dan gebruik ik ze liever om het (hoog)nodige in huis te doen.
    Ik heb altijd met een computer gewerkt, en kan er prima mee overweg. Het eerste wat smorgens aangaat en savonds het laatste wat uitgaat. Speel er veel spellen op van Big Fish, sinds 2010 (toen ik met pensioen ging, dat was toen nog als je 65 werd...goeie ouwe tijd (grapje).
    En nu afwassen..prerttige dag AOWtje, geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vroeger had je ook ADHDers en aanverwante aandoeningen maar waren het gewoon buitenbeentjes of de dorpsgek. Daarin is niets veranderd alleen andere namen en aanpak want iedereen moet "normaal" zijn.
    Mijn ouders konden een huis huren na trouwen in 1949 omdat oma en opa ernaast woonden en de huisbaas goed kenden. Anders was het ook lastig geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Toen mijn ouders trouwden kregen ze een huis van mijn opa. Ja ja, goeie ouwe tijd.
    Toen mijn opa stierf en ze erfden, heeft mijn vader in korte tijd alles erdoor heen gejaagd. En mijn moeder stond erbij en deed niets. Ja ja goeie ouwe tijd.
    Toen ik 16 jaar was is mijn vader vertrokken. En mijn moeder bleef achter zonder inkomsten, want in die goeie ouwe tijd hoefden de vrouwen niet te werken.
    Wij hebben de scholen afgemaakt en zijn op eigen kosten gaan studeren. De familie ondersteunde mijn moeder in het begin.
    Het was een hele harde leerschool. En ik nam me toen voor, nooit zal ik van iemand afhankelijk worden.
    En ook al had H. een goede baan, ik ben altijd blijven werken.
    Moet ik wel zeggen dat ik een fantastische schoonmoeder had, die de eerste jaren opgepast heeft.
    En dat hebben wij ook, met veel liefde, gedaan voor het gezin van jongste zoon. Tot op heden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi wat jouw blogje allemaal losmaakt. En zo is het. Wij ouderen zouden heel wat boekjes los kunnen doen.

    BeantwoordenVerwijderen