woensdag 17 juli 2024

De voorpagina.

 Ik zit in dubio, ik ben al 58 jaar op de Volkskrant geabonneerd maar ik merkte dat ik hem regelmatig  bijna ongelezen in de papierbak gooide, ja, de puzzel deed ik elke dag en ook heel serieus, woorden die ik de ene dag niet wist keek ik de volgend dag na en vulde hem alsnog in. Maar al die artikelen, ik las ze steeds minder. Een en al kommer en kwel.

Een poosje geleden sprak ik daar met iemand over en zij vertelde dat ze erg enthousiast is over het Parool. Ik heb toen een proefabonnement genomen van 4 weken. Maar ik twijfel eigenlijk want hij is wel héél erg op Amsterdam gericht en wil ik nou een krant die met dit opent?


 of een krant met dit op de  voorpagina
Dit zijn dus de kranten van gisteren. 
Dat ik twijfel kan ook met het onderwerp te maken hebben. Ik kan er niet zo goed tegen als iemand zo verschrikkelijk de hemel wordt in geprezen en moet dat dan zo groot op de voorpagina? Ik vind het een beetje massahysterie. Er zijn nog heel veel meer mensen die goede dingen doen of gedaan hebben, komen die dan ook zo groot in beeld? Daar hoor je dan niet of niet zoveel over. 

Maar vandaag lag dit op de deurmat:


Wéér Amsterdam op de voorpagina en nu maken de onderwerpen voor mij niet zoveel uit. Dus ja, twijfel, twijfel, twijfel.
Goed, die twijfel zal nog wel even blijven bestaan, ik hoef nog niet te beslissen.
Allemaal een hele fijne dag met zo te zien voor mij een prima temperatuur. 🙋

10 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, wanneer je een abonnement op een krant van DPG hebt, kun je gratis via de app de andere kranten lezen, waaronder Trouw, het Parool, het AD en nog veel meer. Je houdt gewoon de Volkskrant en kunt zo nog veel meer nieuws of andere interessante zaken lezen.
    Groeten en veel leesplezier, Simone.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij lezen de Gelderlander en de Volkskrant. De Gelderlander voor het streeknieuws, de Volkskrant voor de grote boze wereld.
    En Amsterdam is voor ons heel ver weg.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We hebben een digitaal abonnement op het NRC, voordeel is dat je onderdelen van het nieuwe makkelijk kan volgen. En ja dan volg ik ook artikelen over Amsterdam. Maar ook favoriete columnisten en bv wetenschap. We kunnen op laptop en app lezen beiden door in te loggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind de Volkskrant ook geen fijne krant meer. Veel te woke en randstad jongeren gericht. Denk erover om Trouw te gaan lezen. Johanna

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mijn vader heeft de NRC en ik lift mee en kan de digitale versie lezen. Verder lees ik ook de digitale Guardian voor wat meer over de UK maar ook interessante artikelen over leefstijl, cultuur en eten. Kijk het journaal en luister naar radio 1. Ik hoor en lees genoeg zo om bij te blijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Op iedere dag van de week krijg ik TheTimes bezorgd (ik woon niet in Nederland). Het is niet goedkoop en voor de bezorging betaal ik nog extra. Ik weet het, een digitaal abonnement zou veel goedkoper zijn. Maar dan zou ik aan de computer moeten zitten en me zo laten verleiden om daar nog allerlei irrelevante onzin te gaan lezen! Dus ik spreid the krant uit op de keukentafel en nuttig daarbij mijn ontbijt e een grote mok thee.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wij hadden heel lang de Volkskrant, toen heel lang het Parool en nu weer de Vokskrant. Tussendoor ook nog wel eens gewisseld. Ik wil ze eigenlijk allebei, maar ja dat is natuurlijk geen goed idee. We hebben ook nog onze regionale krant.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ooit hadden wij het Parool, maar toen die krant zich concentreerde op Amsterdam, zijn we overgestapt op NRC. Daar ben ik al jaren zeer tevreden over.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hello Angyoldwife, bij deze een tip: Trouw!

    BeantwoordenVerwijderen