vrijdag 12 juli 2024

Techniek.

 Gisteravond deed ineens m'n tablet raar, hij laadde niet meer op, er stond nog maar 14 % op het metertje. Ik heb denk wel 100 keer het stekkertje er in en er uit gehaald, ander stopcontact geprobeerd maar niets hielp en als ik dat zelfde snoertje bij m'n telefoon probeerde dan was er niets aan de hand, het lag dus echt aan m'n tablet. 

Bij mij slaat dan meteen de paniek toe want:

Hoe kom ik snel aan een nieuwe tablet,😱

Waar vind ik iemand die me kan helpen met het overzetten van de gegevens,😱

En ojé , om gegevens te kunnen overzetten moeten zowel de nieuwe als de oude tablet helemaal opgeladen zijn en die oude laad dus niet meer op😱

Dus als de gegevens niet overgezet kunnen worden dan moet ik alles weer opnieuw installeren 😱

Dat is toch logisch ( lees paniekerig ) denken?  Niet dan? 

Ik heb de oplader toch maar aangesloten gelaten maar na een half uurtje kwam er een raar geluidje uit het apparaat, in het scherm stond haal de oplader uit het apparaat, meteen gedaan natuurlijk maar er was nog geen procentje bij gekomen.

Even gewacht en toen toch maar weer de stekker erin gedaan, want je weet maar nooit, gelukkig bleef het geluidje nu weg.

Een paar uur  later was het bedtijd, en kijk: er waren 2 procentjes bij gekomen. Eindelijk. Ik durfde het ding niet beneden te laten want als het geluidje dan weer zou komen dan zou ik dat niet horen dus naast m'n bed geïnstalleerd. Toen ik vannacht moest plassen kon ik het niet laten om toch even te kijken en warempel er waren weer wat procentjes bij maar in het scherm stond ook: langzaam opladen, HOEZO? WAAROM ? 

Afijn, toen ik vanmorgen opstond stond ie op 44% en dat na een hele nacht aan de stekker maar het geeft me nu wel wat meer rust om over m'n volgende stappen na te denken, ga ik naar een reparateur of koop ik meteen een nieuwe ? 

Had ik nou maar een man/zoon/ broer/zwager/ buurjongen/ vriend die verstand heeft van dit soort dingen, maar die heb ik niet en dus zal ik zelf een oplossing moeten vinden.

Leuk hoor al die techniek.

Allemaal een hele fijne dag.🙋

7 opmerkingen:

  1. Oei dat is vervelend. Heel erg vervelend. Ik kan zelf helemaal niks op dat gebied.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier kan ik je ook niet mee helpen, heb nog nooit een tablet gehad.
    Er zijn faceboek groepen voor computerproblemen, misschien kan je daar naar zoeken, lid worden en je vraag neerleggen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Misschien lid worden van Seniorweb? Daar kun je informatie en ook thuis hulp krijgen bij computer en iPad vragen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mijn laptop had laatst ook problemen. Iets met de besturing. Echtgenoot wist het ook niet. En dan ga ik echt zoon niet lastig vallen of schoondochter. Hub laptop in de tas en naar de reparateur hier in het dorp. Voordeel van een dorp, alles vlakbij.
    Hij voerde een icoontje van de winkel in. Kon hij alles bekijken in de laptop. En 's middags een melding, alles gerepareerd. Via de mail de rekening. En klaar is Kees.
    En mijn zus was inderdaad lid van seniorweb. Deed alles daarmee.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoe oud is je tablet? Kan het zijn dat ie geen automatische updates meer kan verwerken? Het probleem had en heb ik nl. ook. De mijne is van dec. 2013, dus ook echt oud en der dagen zat. Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Als er problemen zijn met opladen zou ik hem uit veiligheid niet 's nachts opladen ivm. overhitting/brand, dat is ook alles wat ik er over weet. Groet Inez

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dit kan ik ook denken bij zaken waar ik geen verstand van heb: waar is die (handige) man/zoon/ broer/zwager/ buurjongen/ vriend :-)
    En dan uiteindelijk toch weer trots op mezelf als ik het gefikst heb...

    BeantwoordenVerwijderen