zaterdag 31 augustus 2024

Nooit te oud............

 Vanmorgen heb ik weer iets geleerd, iets waar ik nog nooit eerder bij stil heb gestaan en wat ik ook echt niet wist. 

Dat komt doordat Bertiebo me er op attent maakte dat de herfst helemaal niet is begonnen wanneer ik eens een verkleurd blad aan een boom zie hangen.  

Doorat ik me er nog niet eerder mee bezig had gehouden en er ook nog nooit over had nagedacht ging ik er vanmorgen toch maar eens iets over  lezen en toen kwam ik er achter dat de herfst op verschillende tijdstippen kan beginnen, het is maar vanuit welk standpunt je het bekijkt. ( misschien ooit wel eens op school geleerd maar totaal vergeten)

Voor de   meteorologen begint ie op 1 september, zij  hebben nl. bepaald dat alle seizoenen 3 maanden duren. 

Voor de astrologen begint de herfst als de zon recht boven de aarde staat en dat is dus elk jaar op een andere dag, dit jaar op maandag 22 september. 

Voor de weerkundigen begint de herfst ook op 1 september. Dit komt omdat de wisselende dagen van de astronomische herfst erg onhandig voor hen is.

Je bent nooit te oud om iets te leren.πŸ˜€

Dus, als je zoals ik een weerkundige bent πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚was ik alleen maar 2 dagen te vroeg met m'n herfstblad.πŸ™ˆ

Allemaal een hele fijne zomerse dag πŸ™‹

vrijdag 30 augustus 2024

Herfst.

 Vandaag heb ik niet zoveel te melden, ik ben moe, de afgelopen 5 dagen ben ik met van alles druk geweest en dat trekt het lichaam niet meer. 

  Maar gisteren toch maar even een wandelingetje gemaakt en toen besefte ik dat de herfst toch echt begonnen is.






En dan is het toch leuk dat er zoiets fleurigs tevoorschijn komt tussen allerlei onduidelijks groen.
Straks maar even naar de bakker want ik krijg visite met verhalen over de vakantie waarvan ze allemaal God zij dank heelhuids zijn terug gekeerd.
Allemaal een hele goede  dag. πŸ™‹

donderdag 29 augustus 2024

Niet belangrijk.

 Nog even over Amerika, ik hoop ook dat Kamala Harris gaat winnen maar gisteren hoorde ik iemand zeggen dat als er onderhandeld moet worden met andere landen dat Trump bij al die andere gekke regeringsleiders meer indruk maakt dan Harris en ik denk dat daar wel iets in zit, al die machtswellustelingen denken  natuurlijk als ze haar zien: ach, dat vrolijke vrouwtje dat kletst maar wat, geen aandacht aan geven, niet belangrijk. Tegelijkertijd is het heel eng als Trump wint want als die z'n zin niet krijgt dan kan hij zomaar eens rare dingen gaan doen. Ik vind het spannend.

Nu we het toch over macht te hebben, sommige mensen met veel geld denken dat ze alles naar hun hand kunnen zetten en het lukt ze ook nog, zie Bloemendaal waar ze geen hospice in de straat willen hebben, nee, als je zelf zover bent dat je hulp nodig hebt en toch geld genoeg dan huur je natuurlijk  gewoon particuliere verpleging in maar dat dat voor heel veel mensen niet is weggelegd vinden ze niet belangrijk. 

Het is allemaal ikke, ikke, ikke en not in my backyard. 

En om dan maar even met wat luchtigers af te sluiten, iets waar het eigenlijk nergens over gaat; B&B vol liefde, ik vind het vermakelijk en interessant ( door mijn interesse in psychologie) om te zien hoe mensen in elkaar zitten en hoe ze met elkaar omgaan en hoe zo'n programma gemaakt wordt. Die malle Iris met haar vlashaar, en dan gaat een vriendin er ook nog met een stijltang doorheen😱 Thijs op die vieze camping, trouwens hij mag zelf ook wel eens door de wasstraat, hoewel het gisteren wel meeviel en Mike met z'n verlatingsangst enz. Ik vind het nog steeds grappig om naar te kijken ook al is het natuurlijk helemaal niet belangrijk.

Allemaal een hele goede dag. πŸ™‹‍♀️ 

woensdag 28 augustus 2024

IJmuiden.

Gisteren ben ik een dagje uit geweest, ik ben door de haven van IJmuiden gevaren en een stukje de zee op. Het was heel leuk en natuurlijk ontzettend getroffen met het weer want als het te hard waait gaat ie sowieso niet de zee op en we konden in ons bloesje op het bovendek zitten waardoor je het allemaal als nog grootser en wijdser ervaart.. Ik hou van water dus ik ik heb m'n hart opgehaald, hoewel die haven op zich niet echt mooi is met die vervelende TATA STEEL fabrieken op de achtergrond maar wel heel interessant. Met dit bootje gingen we.









Nou ja, de foto's zeggen genoeg denk ik, het was een leuke dag. 

Allemaal een zo te zien alweer een zonnige dag.πŸ™‹



dinsdag 27 augustus 2024

Amerika.

 Wat ik de laatste tijd met extra belangstelling volg is de Amerikaanse politiek. Dat houd in dat ik artikelen in de krant lees, de tv volg en naar een podcast luister van Raymond Mens op Spotify, Amerika in 15 minuten. Ik ben zΓ³ benieuwd hoever Kamala Harris gaat komen. Ik weet niet  precies wat er allemaal in de programma's van haar en Trump staat maar alleen al hoe er daar in Amerika campagne wordt gevoerd vind ik verbazingwekkend.

Ook de mensen die ze er allemaal bij halen; Harris heeft nu Tim Walz als running mate ( of hoe dat ook heet) maar ook de Obamas en Bill Clinton stonden bij haar op het podium. Toch mensen van statuur. Die Clinton is trouwens wel oud geworden. De manier van praten van Tim Walz spreekt mij wel aan. 

Gisteren las ik in de krant dat Robert F. Kennedy jr. zich bij Trump heeft aangesloten, Hij is de achterneef van John F, Kennedy en de zoon van de vermoorde Robert F. Kennedy. Hij wordt het zwarte schaap van de Kennedy clan genoemd. Vorig jaar was hij nog Democraat maar heeft toen zelf een parij opgericht, nu blijkt dat hij geen kans heeft om te winnen heeft hij zich nu  bij de Republikeinen aangesloten. Ach ja, een mens kan van gedachten veranderen. 

Het is bekend dat hij een antivaccinatie activist en complotdenker is. Verder zegt ie dat een parasitaire worm een deel van zijn hersenen heeft opgegeten en dat ie ooit een hond op de barbecue heeft gelegd. πŸ€” Tja. Hoeveel daar van waar is, is natuurlijk niet duidelijk. 

Je zou  je kunnen afvragen of er in het kamp van Trump nog mensen zitten die kunnen nadenken, net zoals in kampen van heel veel andere regering leiders. Laten we het daar maar niet over hebben.☹️

 We gaan het allemaal meemaken.

Een hele goede dag vandaag voor jullie allemaal. πŸ™‹


maandag 26 augustus 2024

Vandaag.

 Het boek Opwaaiende zomerjurken van Oek de Jong heb ik weg gelegd, ik begreep de personages niet en vond het te langdradig. Zonde van m'n tijd, er zijn nog zoveel andere boeken die ik ook wil lezen dus: dooooooor. 

Vandaag wordt een beetje een rare dag, manlief had een zéér uitgebreide postzegelverzameling en straks komt er iemand kijken of het veilingwaardig is. 

Volgende maand is het 3 jaar geleden dat hij is overleden en al die tijd staan die albums maar in de kast te verstoffen, de kinderen hebben er helemaal niks mee dus dan kan ik het wel laten staan maaaaar zoals er wel eens gezegd word; ruimte in je huis is ruimte in je hoofd. Dusssssss.

Ik ben heel erg benieuwd hoe het zal gaan want ik heb wel eens met iemand gesproken die er verstand van had en hij zei:' er is bijna geen vraag meer naar postzegels en postzegelverzamelaars zijn een uitstervend ras. 

Ik ben wel een beetje gespannen want hoe gaat het gesprek verlopen en ook een beetje emotioneel want hij was er altijd heel druk mee en ik zie hem nog zo aan tafel zitten. 

Maar ook dit gaat weer goed komen.

Allemaal een hele fijne dag. πŸ™‹‍♀️

zondag 25 augustus 2024

Vannacht.


 Je zou denken dat de eerste sneeuw gevallen is maar nee, het is hagel. Er kwam vannacht om een uur of 3 een enorme bui langs met storm, onweer  en hagel dus.

 Ik slaap onder een schuin dak met dus ook een schuin dakraam en als het dan regent of hagelt dan klinkt dat extra hard. Nu  ging zo te keer dat ik het eng vond; straks houdt het glas het niet, het is wel dubbel glas maar toch. Ik lig vlak bij dat raam en het leek me verstandiger om maar even uit bed te  gaan. Gelukkig duurde het niet zolang. Toen ik vanmorgen om 8 uur opstond  was nog niet alles alweer weg gedooid. Bijzonder.

De buren borrel/barbecue was gezellig, ook toen kwam er een harde bui langs, zodanig dat de buurmannen aan de tentstokken moesten hangen maar ook die bui duurde maar kort. Ik kwam aan een leuk tafeltje te staan met praatgrage mensen, dus ik heb me wel vermaakt. Ik ben er een beetje later naartoe gegaan en iets eerder weg gegaan dus m'n benen konden het wel aan en nee, Lot ik heb nog geen rollator. Op dit moment is het hier een blauwe lucht met hier en daar een witte wolk.

Nu nog even rustig aan en dan vanmiddag met tante Truus boodschappen doen. 

Allemaal een hele fijne dag, Groetjes.πŸ™‹

zaterdag 24 augustus 2024

Burendag.

 Op dit moment is het hier grijs, miezerig weer, ik hoop heel erg dat het in de loop van de dag op gaat klaren en volgens buienradar is dat ook zo,(in hoeverre je daar van op aan kunt want dat kan ook zomaar weer veranderen,) want vandaag is het burendag hier in de straat. . 

Wij hebben een straat waar de buren niet de vloer bij elkaar plat lopen, absoluut geen ruzie of zoiets , er is eigenlijk nooit onmin in de straat, de meesten wonen er net zoals ik al 40 jaar. Als er hulp nodig is dan helpen we elkaar maar ook weer niet zo dat je als eerste naar de buren loopt als er iets is.  

Een aantal  jaar geleden zijn er nieuwe mensen komen wonen die het initiatief hebben genomen om iets te organiseren, dat is best veel werk want je kunt niet zomaar een feestje geven in een straat dat moet je bij de gemeente aanvragen en een vergunning voor krijgen.

Een aantal mede bewoners van de straat is daar dus heel druk mee en ik vind dat fantastisch! Dat mensen geheel belangeloos tenten regelen met barbecues sjouwen, boodschappen doen, salades maken enz. Ik heb m'n hulp aangeboden maar dat hoefde niet, ik kan dus met m'n tasje met een bordje, glaasje, bestek en niet te vergeten wijn aanschuiven.

Ik woon op de hoek van de straat wat in houd dat je heel veel buren nooit spreekt, ja soms toevallig als je tegelijk buiten bent maar daar blijft het bij en op deze manier spreek je elkaar tenminste nog eens.

Alleen maar  positief allemaal, maar dan komt m'n neurotische brein weer om de hoek kijken; als ik maar een beetje de praat kan houden met de mensen waar ik toevallig bij in de buurt sta, en dat is ook wel een dingetje; het is een staande receptie en houd mijn been dat wel uit? Vorig jaar had ik nog dagenlang last. Daarom hoop ik ook dat het mooi weer word zodat ik een beetje heen en weer kan lopen en eens naast een ander kan gaan staan en niet opgepropt onder een luifeltje moet blijven. Kennen jullie dat gevoel dat je net altijd naast die vervelende oom, tante of buurman staat of zit?

We gaan het meemaken en jullie gaan er morgen vast wel iets over lezen.

Allemaal een hele goede dag, groetjes. πŸ™‹

Ps. Nog even over het stukje van gisteren. Goh wat veel reacties, leuk! Het was natuurlijk een onderwerp waar je het nooit helemaal met elkaar over eens zult worden en dat hoeft ook niet. Ik heb de podcast van Argos beluisterd en dat maakt veel duidelijk. Het was dus de dame in kwestie zelf die naar de Gelderlander gestapt is, terwijl er door alle partijen was afgesproken dat het stil gehouden zou worden Γ©n nadat ze een geldsom had meegekregen.

 Ik heb gelukkig nooit met onderdrukking of seksuele intimidatie te maken  gehad, Γ³f ik heb het nooit zo ervaren Γ³f ik heb het van me af laten glijden. Daardoor kan ik waarschijnlijk ook niet goed invoelen hoe iemand met dit soort dingen kan worstelen maar wat door die podcast wel duidelijk is geworden is dat dingen soms helemaal uit de hand kunnen lopen. Het bijzondere vond ik wel dat mensen die in die tijd aantoonbaar fouten hebben gemaakt zoals besturen en onderzoekcommissies allemaal geen reactie willen geven. Maar ja,  daar zullen ze dan ook wel weer hun eigen redenen voor hebben.

Willie Brink, bedankt voor de Argos tip, ik houd heel erg van onderzoek journalistiek en ga zeker vaker luisteren. Groetjes.

vrijdag 23 augustus 2024

Woke.

Ik ga een controversieel onderwerp aansnijden.

Het zit zo: ik las een artikel in de Volkskrant over een hoogleraar van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

 Ik zal het even in het kort vertellen voor wie het verhaal niet kent. 

Deze hoogleraar is al vanaf 1999 tot ieders tevredenheid in dienst. Hij heeft in 2017 twee opmerkingen tegen een vrouwelijke medewerkster gemaakt die niet in goede aarde vielen. De vrouw stond met een kraampje op een marktje waar ze tasjes en portemonnees verkocht die van bont waren gemaakt. Hij vroeg ' Heb je die van je eigen poes gemaakt?'  Dit zei hij omdat hij aan de kunstwerken van Tinkebell moest denken omdat zij ook van dat soort bont kunstwerken maakt. De vrouw  verkocht ook een soort torso's en hij vroeg of die van haar eigen lichaam gemaakt waren. Met de wetenschap van nΓΊ natuurlijk helemaal fout maar dat hele woke gebeuren speelde  toen nog niet en bovendien iedereen flapt er wel eens iets uit waarvan je denkt: oeps.

Na een paar weken sprak de vrouw de hoogleraar aan; dat die opmerkingen  haar erg dwars zaten, hij heeft uitgebreid zijn excuus aangeboden, dat het niet zo bedoeld was enz. en zijn spijt betuigd, ze  hebben het uitgepraat en hij dacht dat daarmee de kous af was maar anderhalf jaar later heeft de vrouw alsnog een officiΓ«le klacht ingediend. 

De man is op het matje geroepen en kreeg een waarschuwing, hij was het niet met deze uitspraak eens omdat het toch voor iedereen duidelijk was dat hij het niet zo bedoeld had en omdat er nooit eerder meldingen over hem gemaakt zijn,  maar omdat de zaak verder niet publiek werd gemaakt heeft hij het er maar bij gelaten. 

Het was de bedoeling dat hij in 2023 , dus ongeveer 6 jaar na dat hele gedoe, met pensioen zou gaan gelijk met het 100 jarig jubileum van het Radboud. Maar vlak voor de feestelijkheden kwam de Gelderlander met voorpaginanieuws: 

RADBOUD UNIVERSITEIT HIELD SEKSUELE INTIMITATIE DOOR EIGEN RECTOR MAGNIFICUS STIL. 

U begrijpt dat dat een bom was die viel met als gevolg dat de rector de eer aan zichzelf hield en via de achterdeur is vertrokken, hij wilde het festijn niet verstoren.

Ik kan pissig worden als ik zoiets lees. M'n eerste gedachte is: vrouwen moeten eens een wat minder teer zieltje krijgen. Natuurlijk kunnen die opmerkingen niet en ze zullen nΓΊ ook niet zo snel meer gemaakt worden en natuurlijk moet je iemand erop aanspreken als hij of zij iets verkeerds heeft gezegd en  natuurlijk is het sneu als je  jaren later nog steeds last  hebt van dit soort, in mijn ogen vrij onschuldige uitingen, maar dan moet je misschien eens naar jezelf kijken in plaats van naar een ander te wijzen misschien moet je dan eens hulp zoeken. Wat heb je de man, die zoals het uit het artikel naar voren komt een integere man is, aangedaan? 

Maar soms lijkt het ook wel of de media er alleen maar op uit is om mensen zwart te maken en naar beneden te halen en relletjes te veroorzaken. Ik zie ze al handen wrijvend achter hun bureau zitten; ha, we hebben weer wat.

Kijk ik heb het hier niet over aanrandingen of verkrachtingen, dat moet zwaar aangepakt worden maar in dit geval zijn het  maar woorden, reageer daar met humor op dan kun je er misschien wel samen om lachen.

Alhoewel woorden ook pijn kunnen doen, ik heb geleerd dat schelden, hele nare dingen zeggen en pesten  hetzelfde pijngebied in de hersenen triggert als fysieke pijn maar in dit geval lijkt me dat toch niet.

Goed, al met al na dit lange verhaal: laat mensen in hun waarde, wees niet zo zo snel op je teentjes getrapt en kijk ook eens naar jezelf.

Zo, wijze woorden van oma Ella πŸ˜‚

Allemaal een hele fijne dag, gegroet πŸ™‹

Mevrouw Niekje: Dat er suiker in theezakjes zit wist ik ook niet maar de thee mevrouw waar we die kruiden van kregen vertelde het en iemand die daar aanwezig was beaamde het en ik heb het op internet gelezen maar dat was dan weer op een site waar ze kruidenthee verkochten dus of dat allemaal objectief is weet ik niet maar dit kwam ik ook nog tegen. Groetjes.




donderdag 22 augustus 2024

Thee.


Zoals ik een tijdje geleden vertelde ben ik eens op een middag meegelopen over een buurtmoestuin en dat we later thee kregen van de kruiden en bloemen die daar geplukt waren. We kregen ook een zakje kruiden mee waar we  thuis zelf thee van konden maken. Ik vond dat heel lekker en toen ik ergens las dat er in de kant en klare theezakjes die je in de winkel koopt heel veel suiker zit ben ik helemaal om en drink ik alleen nog maar kruidenthee. 
Dit is een foto van mijn tijdelijke theedoos ( even niets beters in huis). Ik heb verschillende smaakjes gekocht en ook bepaalde zeefjes,  ik vind het heel leuk staan als je iemand op deze manier thee serveert. 

Ze zeggen dat bepaalde kruiden een heilzame werking kunnen hebben op je lichaam en daarom heb ik speciaal gewrichtskruidenthee gekocht i.v.m. verschillende piepende en krakende gewrichten. ( mijn hemel wat zijn er veel verschillende soorten thee 😧)

Ik vind het allemaal wel grappig om te lezen en te doen maaaaaar m'n volgende gedachte is: werkt het ook? en hoeveel liter moet je wel niet drinken vΓ³Γ³r het een beetje gaat helpen? 

Dat weet je denk ik nooit zeker want suggestie kan ook veel doen. Geloven jullie dat het werkt? 

Nou ja, als het werkt is dat mooi meegenomen en als het niet werkt dan drink je toch lekkere/ gezondere? thee. 

Allemaal een hele fijne en in zoverre dat mogelijk is een gezonde dag, gegroet πŸ™‹

woensdag 21 augustus 2024

Rood.

 Wat grappig, die augurken van Lot, ik eet nooit augurken. Maar het idee om dat vocht nog een keer te gebruiken spreekt me wel aan. 

 Ik heb het even opgezocht, de berichten over augurken zijn een beetje tegenstrijdig:  ze bevatten heel weinig calorieΓ«n en veel vitamines wat goed is tegen je weerstand en ze helpen goed tegen spierkrampen maar anderen  zeggen dat ze veel zout bevatten vanwege het inleggen in azijn en teveel zout is weer slecht voor je bloeddruk en dat je er daarom niet teveel van moet eten en omdat je in verhouding veel zuur binnen krijgt kan je lever verzuren. 😱

Tja, het zal wel, net als met zoveel dingen zijn, alles met mate dan komt het meestal wel goed.  Waar ik wel in geloof is dat je alle kleuren van de regenboog moet eten want elke kleur is weer ergens anders goed voor. 

Gisteren heb ik, omdat ik opeens allemaal tomaten van aardige mensen toegestopt kreeg,  voor het eerst van m'n leven verse tomatensoep gemaakt en hij was hardstikke lekker. Zo, de kleur rood heb ik alvast binnen nou de rest nog.

Allemaal een hele goede dag, gegroet.πŸ™‹

dinsdag 20 augustus 2024

Weer een dag.

 Laatst heb ik per ongeluk 30 + kaas gekocht, bah wat vies alsof je een lap plastic op je brood hebt. Maar ja, ik moet het toch wel opeten want weggooien is ook zonde. 

Ik ben in het boek OPWAAIENDE ZOMERJURKEN van OEK DE JONG begonnen en het lijkt wel  te boeien, de titel komt me heel bekend voor. Ik heb het even opgezocht: het is de eerste roman die hij geschreven heeft in 1979 en in een jaar tijd zijn er 85000 exemplaren verkocht in 17 drukken, dus dat wil wel wat zeggen.  Ik ben heel benieuwd. 

Verder vandaag niet zoveel te melden, H.H klusjes doen en misschien wat snoeien in de tuin en o ja, aan de hocker ( weet je wel zo'n poef op pootjes ) van m'n dochter beginnen. Zij wil er andere bekleding op hebben en dat kan mam wel. πŸ€” Dat wordt dus weer even een uitdaging en verder heb ik nog een heleboel tomaten liggen waar ik soep van wil maken. 

Dat allemaal doen gaat natuurlijk niet lukken, niet genoeg energie voor maar dat geeft niet het heeft allemaal geen haast en morgen is er weer een dag.

Allemaal een hele fijne dag, gegroetπŸ™‹‍♀️

maandag 19 augustus 2024

Boek.

 De afgelopen dagen heb ik het boek DE ZWARTE SCHUUR van OEK de JONG gelezen. 

Het is een dik boek van bijna 500 bladzijdes, eigelijk hou ik daar niet zo van want dikke boeken kunnen nog wel eens langdradig zijn en dat was dit boek ook. Het gaat over een kunstschilder die op het toppunt van zijn roem geconfronteerd wordt met iets wat hij in zijn jeugd heeft gedaan. 

Hij heeft zijn straf daarvoor uitgezeten maar het bleef hem wel altijd  dwars zitten en nu het weer volop in de publiciteit komt gaat het hem aan alle kanten parten spelen. Hij kan niet meer schilderen, de relatie met z'n vrouw loopt niet goed enz. 

En daar gaat het hele boek over.

Dat ik het toch heb uitgelezen komt doordat het goed geschreven is. Het word nooit echt saai maar je moet wel uithoudingsvermogen hebben.

Ik ga zeker nog meer boeken van deze schrijver lezen.

Allemaal een hele fijne dag, ik ga straks naar de kapper, gelukkig is het minder warm. Gegroet. πŸ™‹‍♀️

zaterdag 17 augustus 2024

Simpel.

 Af en toe ben ik zΓ³ dom dan lijkt het wel of ik niet meer na kan denken. 

Van de week wilde het scherm van m'n tablet niet meer draaien, ik zal wel weer per ongeluk ergens op geklikt hebben zonder daar erg in gehad te hebben. Hoe ik ook zocht bij instellingen, ik kon maar niet vinden hoe ik dat weer goed moest krijgen. Gegoogeld natuurlijk maar wat ze daar ook zeiden wat ik moest doen, klik hier op, klik daar op, ik zag dat hier en daar  niet op m'n scherm terug en dus zat  ik  er mee.

Na twee dagen lopen ergeren en piekeren schoot me ineens te binnen dat ik het een hele tijd geleden al eens eerder heb gehad en dat ik er toen ook niet zelf uitkwam. En toen ging heeeeeeel langzaam een lichtje branden. 

Na heel diep nadenken zag ik het beeld opeens weer voor me; m'n dochter was op visite en toen ik haar vertelde dat het scherm niet meer wilde draaien, pakte ze m'n tablet en veegde op het begin scherm met twee vingers naar beneden en toen verscheen er een menu en één klik verder draaide m'n scherm weer. Ik weet ook nog dat ik toen heel verbaasd reageerde met: zó simpel is het dus en dat zei ik nu ook weer maar dan tegen mezelf.

Waarom zetten ze dΓ‘t niet op Google?

Net zoals dat ik in de agenda op m'n telefoon graag m'n afspraken in tekst zie, ik wist niet dat dat kon maar ik zag dat bij een ander, ik zag alleen maar een streepje als ik een afspraak had en dan moest ik dat aanklikken en dan zag ik pas wat voor afspraak het was. 

Toen heb ik ook zo zitten zoeken en ook aan m'n dochter gevraagd maar dat wist zij ook niet want zij gebruikt een ander soort agenda, we hebben ook nog samen gezocht maar dat lukte ook niet totdat een van ons beiden per ongeluk op de agenda pagina naar beneden veegde en ta ta...... daar was de tekst. Zo simpel kan het zijn.

Wat fijn dat het koeler is he? Maar of het zo blijft weet ik niet want er is hier een strak blauwe lucht en geen wind.

Allemaal een hele fijne dag.πŸ™‹

vrijdag 16 augustus 2024

Indoor curling.

 

Gistermiddag heb ik aan curling gedaan maar dan binnen en niet op het ijs zoals dat eigenlijk officieel moet. Dat zie je wel eens op de tv. dan schuiven ze zo'n schijf over het ijs en dan gaan twee andere mensen heel erg in de weer met van die stoffertjes.

Dat was hier niet, wij waren in een recreatiezaal van een zorgcentrum waar ze de stoelen aan de kant hadden geschoven en zo'n "zeil" zie foto, hadden neer gelegd, onder de schijven zaten wieltjes dus het was een kwestie van mikken en niet te hard of te zacht rollen, als je moeite had met bukken dan kon je de schijf ook met een stok een zetje geven. 

Ik vond het echt heel leuk want door één worp konden alle posities weer anders worden, heel ontspannen en je werd er niet moe van. Het schijnt in zorgcentra een populaire bezigheid te zijn.

Vandaag wordt een beetje saai denk ik want zo te zien gaat het lang regenen, ook niet erg, ga ik me binnen vermaken.

Allemaal een hele fijne dag.πŸ™‹


donderdag 15 augustus 2024

Het Rosie effect.


 De afgelopen week heb ik toch maar het tweede deel van Rosie gelezen. Het Rosie Effect en ik vond het toch wel weer interessant, het is allemaal humoristisch opgeschreven, misschien een beetje langdradig maar verder was het lekkere niet te moeilijke zomer lectuur.

Wat ik er van begrepen heb is dat mensen met een vorm van autisme dingen vaak heel letterlijk nemen en dat komt in dit boek ook weer duidelijk naar voren. 

Als je dat leest dan ga je beseffen dat mensen vaak dingen zeggen die je niet letterlijk moet nemen en als het goed is begrijp je dat automatisch.  Maar ook sociale omgangsvormen krijg je normaal gesproken met de paplepel ingegoten  maar mensen  met een autistische stoornis moeten dat allemaal leren en daar kunnen dan allerlei misverstanden uit ontstaan. 

Kortom gewoon een lekker boek.

Allemaal een hele goede dag en dat mag je letterlijk nemen.πŸ˜ƒ Gegroet.πŸ™‹

woensdag 14 augustus 2024

Piepen en kraken.

 Er is een wonder gebeurd, de pijn in m'n recher heup  is zo goed als weg. Wat niet wil zeggen dat er geen pijntjes meer hier en daar in m'n benen zitten maar ik kan nu in ieder geval weer gewoon op dat been staan en op een redelijk normale manier de trap op.

Wat dat nou toch geweest is? Ik heb geen flauw idee. 

Vanmorgen liep ik te denken dat ik het meest vervelende van oud worden vind dat je nooit meer eens fit en energiek opstaat en dat je nooit meer eens een goeie nacht maakt waardoor je verkwikt opstaat.

Het piept en kraakt aan alle kanten en dan mag ik nog niet eens klagen want er zijn veel ergere gevallen.

En om nou meteen maar even door te zeuren, het irriteert me dat er nu niet even een windje staat zodat het huis even gelucht kan worden, het is hier volkomen blad stil. O, het begint nu heel hard te regenen, heerlijk, goed voor de tuin. 

Berber, ik had het over de trap, hoe gaat het met de traplift? Ik hoorde laatst van iemand dat die  halverwege de trap was  blijven steken, heb jij dat ook wel eens? 

Allemaal een hele fijne, koele dag gewenst, gegroet. πŸ™‹‍♀️


dinsdag 13 augustus 2024

De Amstel, een boek, kippenvel en wereldvrede.

De Amstel, een boek, kippenvel en wereldvrede hoe brei je daar nou een verhaal van? Nou zo dus:

 Ondanks m'n zere heup en mΓ©t pijnstilling ben ik gisterochtend toch maar op de fiets gestapt want een hele dag thuis zitten met dat mooie weer kan ik niet. Op m'n elektrische fiets op standje comfortabel. Ik heb natuurlijk gegoogeld en wat er dan ook met m'n heup aan de hand  mag zijn, ze zeiden allemaal dat je matig moet blijven bewegen, dat heb ik dus maar gedaan.

Fietsen ging beter dan lopen. De pijn is nu iets minder maar komt dat door de pijnstilling of wordt het echt minder?


Ik heb een lekker plekje opgezocht, langs het water, de Amstel, in de schaduw en in de wind, daar was het wel om uit te houden, broodje mee, wat water, wat fruit en een boek


ik heb daar heel vredig  gezeten en toen het toch wel warm werd weer naar huis. Omdat ik die nacht slecht geslapen had ben ik op de bank in slaap gevallen. Prima, zo komen de hete uren wel om. 

Het is een nieuw boek: Zwarte schuur van Oek de Jong. ik ken de naam van de schrijver wel maar ik heb nog niet eerder wat van hem gelezen maar daar ga ik het later wel eens over hebben.

Even wat anders, ik krijg bijna nooit kippenvel als ik naar de tv kijk maar gisteravond wel, ik zag Ahmed Abutaleb bij de Oranjezomer hij  zei dat hij geen demonstreder is maar als er een optocht georganiseerd gaat worden  voor wereldvrede  dat hij dan zeker mee gaat lopen. Ik heb nog nooit gedemonstreerd maar als er zo iets gaat komen dan ga ik ook zeker meelopen want ik gun iedereen over de hele wereld vredige uurtje langs het water.

Zo, ze heeft gezegd!πŸ˜ƒ

Allemaal een hele goede dag, gegroet.πŸ™ˆ

maandag 12 augustus 2024

Heup.

 Vannacht opeens wakker geworden van hele erge pijn in m'n heup. Wat dat nou weer is? Toen ik na even gewacht te hebben een pijnstiller in ging nemen kon ik amper op dat been staan. 

Op een gegeven moment ben ik wel weer in slaap gevallen en toen ik vanmorgen opstond was het wel iets minder maar het is nog lang niet weg. 

Raar dat je dat zomaar kunt krijgen.  

Maar even aan kijken hoe het verder gaat.

Allemaal een fijne dag πŸ™ˆ

zaterdag 10 augustus 2024

Sport.

 Af en toe kijk ik naar de Olympische Spelen en dan kan ik echt soms met verbazing zitten kijken, er komen soms sporten voorbij waarvan ik denk huh?

 Zoals dat Fuelen, hoe werkt dat? Ik schijf de naam waarschijnlijk verkeerd want ik zocht er informatie over maar kon het niet vinden. Het is surfen maar dan een halve meter boven het water. Weet iemand wat de goede naam is? Hoe blijft dat bord zo hoog boven het water? Iets met windkracht en gewicht of zoiets. Kon er ook geen foto van vinden maar dat zal wel aan mij liggen, heb niet zoveel geduld.

 


Gistermiddag zag ik ook Breakdance langs komen huh? Is dat ook al een Olympische sport? Ik had zo m'n twijfels maar toen ik er naar keek kon ik het wel begrijpen want het is eigenlijk een vorm van turnen maar dan met  kleren aan. 


Bouldern, ( tegen een muur opklimmen) ook zoiets,  moet dat nou ook op de Olympische Spelen? In mijn ogen een volkomen zinloze bezigheid maar als je het goed beschouwd kun je dat van veel sporten zeggen. 

Afijn, al met al was het soms toch wel leuk om naar te kijken.

Ik heb nooit aan sport gedaan alleen maar van jongs af aan gefietst en gewandeld. Ook goed.

Allemaal een hele goede dag. gegroet.πŸ™‹

donderdag 8 augustus 2024

Paulina Bisdom van Vliet.

 


Hier in de gemeente heb je de boodschappen plus bus. Je kunt je daar voor opgeven als je zelf geen vervoer hebt om boodschappen te doen. Deze organisatie  organiseert  ook dagjes uit en op aanraden van een vriendin heb ik me daar voor opgegeven. Je moet dan de mazzel hebben dat je wordt ingeloot voor de dingen waar je je voor  hebt ingeschreven en die mazzel had ik dus.

Gisteren naar Museum Paulina Bisdom van Vliet geweest .



Dit museum is een groot huis waar  Paulina Maria le FΓ¨vre de Montigny - Bisdom van Vliet ( vroeger hadden ze tenminste nog eens namen πŸ˜„) in de negentiende eeuw woonde.


Zij bepaalde dat na haar dood het huis een museum moest worden en dat het moest blijven zoals het was. Dat is gelukt. Het staat in Haastricht vlakbij Gouda. 

Na een ritje van ongeveer een uur via de toeristische route hebben we eerst geluncht, die liet nogal op zich wachten waardoor we een beetje in tijdnood kwamen en niet meer in de gelegenheid waren om ook de tuin te bezichtigen. Nou ja niets aan te doen. 

Het was heel interessant, deze Paulina had geen gebrek aan geld, er waren veel mooie dingen te zien. Ze hield vooral van veel en grote serviezen en bordjes. 






Het is een heel rijk gedecoreerd huis en het bezichtigen zeker waard. We hebben daar ruim een uur rond gelopen en lang niet alles gezien en toen gingen we weer via dezelfde weg terug. 

Het was een aardige  groep vrouwen, geen zeurpieten, het waren allemaal krasse tachtigers en er werd gezellig gekletst. 


 

Ik zag daar ook nog iets bijzonders, een servies gemaakt van kruidnagels, het viel me op omdat ik een bootje heb staan, ook gemaakt van kruidnagels.


Al met al een hele leuke dag.

Allemaal een hele fijne dag, ik ga uitrusten vandaag, vorige nacht heb ik niet zo goed geslapen want ik vond het best wel spannend om zo iets te ondernemen. groetjesπŸ™‹





woensdag 7 augustus 2024

Van alles wat.

 Vandaag niet veel tijd, ik ga een dagje uit, zal er morgen alles over vertellen. 

Ik heb net met veel moeite het abonnement van Green Chef opgezegd, wat een gedoe, toen ik wilde inloggen was het wachtwoord steeds niet goed maar ik had dat heel secuur genoteerd toen ik een nieuw w.w. wilde instellen lukte dat ook niet, pas na acht keer steeds wat anders proberen lukte het. Ze gaven ook helemaal geen aanwijzingen waar het aan moest voldoen. De aanhouder wint maar ik had het toen wel helemaal met die Chef gehad, als er ergens nog een twijfeltje zat was die nu wel voorgoed weg. 

Goh, Berber boerenkoolijsπŸ˜ƒ en roze koekenijs? Misschien kun je wel overal ijs van maken? 

En Judy en ook Berber het lijkt me heel vermoeiend om steeds met een kruk of stok te moeten lopen maar een rollater lijkt me nog onhandiger, een heel handig ding voor als het echt niet anders kan.

Francien, migraine is vreselijk, vroeger had ik er ook last van maar dat is nu gelukkig helemaal weg. 

Allemaal een hele fijne dag, ik ga voor het eerst mee met een groepje ouderen  ( zo'n  bejaardenbusjeπŸ™ˆ )  We gaan een patriciershuis bekijken. πŸ™‹‍♀️

dinsdag 6 augustus 2024

Wandelingetje.

 Ik maak vele wandelingetjes, heel vaak met oortjes in, maar ik heb gemerkt dat ik dan helemaal geconcentreerd ben op wat ik hoor, of dat nou muziek is of een podcast eigenlijk let ik dan alleen nog op het verkeer en verder niet maar  omdat ik altijd rustige weggetjes opzoek heb ik het wat dat verkeer betreft ook niet echt druk.

Af en toe mag ik van mezelf geen oortjes in doen en dwing ik mezelf om rechtop te lopen ( oude mensen hebben nogal eens de neiging om krom te gaan lopen en ik wil natuurlijk niet oud overkomen πŸ˜†) en om me heen te kijken en dan kom je soms de mooiste dingen tegen.






Ik ben dan altijd weer blij verrast.
Verder niks bijzonders te melden dus ik hou m'n mond ( zouden ze op televisie ook eens wat vaker moeten denkenπŸ˜ƒ
Allemaal een hele fijne dag.πŸ™‹

maandag 5 augustus 2024

Tegenvallers.

 Gisteren ben ik samen met oudste dochter naar Museum Jan geweest In Amstelveen. Daar is een tentoonstelling over Anton Heijboer. Ik vond het een beetje tegenvallen. Er hingen heel veel afdrukken van studies van latere schilderijen, de schilderijen zelf hingen er niet, ja wat vroeger werk waardoor je kon zien dat hij echt wel goed kon tekenen en schilderen en er was een plateau met beeldjes die hij ooit gemaakt heeft. 


Zoals al eerder vermeld heb ik niks met abstracte kunst maar dochter wilde er graag naar toe en voor de gezelligheid ging ik mee. 





Het is altijd interessant om een beetje rond te kijken. 

Toen we uitgekeken waren hebben we nog een heel eind langs de Poel gelopen, dat is een groot water in het Amsterdamse bos, ergens halverwege hebben we geluncht wat ook al een beetje tegenviel het  terras was niet open ( zal wel i.v.m. te weinig personeel geweest zijn) maar we waren moe en hadden trek dus toch maar naar binnen in de hoop dat ze airco hadden, dat hadden ze niet, de bediening liet lang op zich wachten en het eten was ook niet bijzonder. Het was de eerste keer dat we daar waren en het eerste wat we zeiden toen we weer buiten stonden was: dit is niet voor herhaling vatbaar. Jammer voor het restaurant want het is pas verbouwd en opnieuw heropend. 

Dochter en ik kunnen het goed met elkaar vinden en hebben hetzelfde gevoel voor humor dus het was toch een leuke middag.

Allemaal een leuke dag toegewenst πŸ™‹

zaterdag 3 augustus 2024

Geld verdienen.

 Even terug komen op de energieleveranciers, ik was nog iets vergeten, ik zit nu al jaren bij Vattenfall en heb daar inmiddels 25% blijven loont korting opgebouwd. Zo noemen ze dat.

Dan zul je nu zeggen: dat is best veel maar ik vertrouw die kortingen nooit want die energieleveranciers hebben het natuurlijk niet aan hun geefklier die willen alleen maar zoveel mogelijk geld verdienen. 

Ik denk dan altijd die korting  pakken ze dan op de één of andere manier wel  terug, misschien niet het hele bedrag maar toch wel iets, dat is heel moeilijk te controleren dan moet je in de kleine cijfertjes duiken en daar heb ik nou juist geen zin in en velen met mij denk ik en daar rekenen ze natuurlijk op. 

En dat ze toen al die bedrijven geprivatiseert hebben omdat concurrentie goed zou zijn heeft ook niet goed uitgewerkt kijk maar naar de spoorwegen waar de treinkaartjes nu ook weer duurder worden. Het is een vicieuze cirkel, door ze duurder te maken pakken weer meer mensen de auto waardoor er weer minder treinreizigers zijn.

 En die auto....onze gemeente heeft ook iets leuks bedacht; ze willen in de hele gemeente betaald parkeren in gaan stellen dus ook in de buurten waar helemaal geen parkeeroverlast is en daar zijn er best nog veel van. De bewoners kunnen dan een vergunning aanvragen 'a 40 euro per jaar en als je visite krijgt moet je die via een app aanmelden. ( heel lastig voor ouderen)

Ik weet niet hoeveel mensen met een auto hier wonen maar dat het een lekkere zak met geld voor de gemeente op gaat opleveren staat wel vast. De gemeent gaat dus weer lekker veel geld verdienen. En je kunt protesteren zoveel je wilt ze drukken het gewoon door.

Afijn, dat is de vooruitgang zullen we maar zeggen.

Allemaal een hele fijne hopelijk wat koelere dag, ik ga koffiedrinken bij jongste dochter in Almere, lekker in de auto met airco πŸ˜€πŸ™‹‍♀️ Het ritje, niet de koffie πŸ™ˆ

vrijdag 2 augustus 2024

Wijs?

 Er zijn zaken die me heel erg tegenstaan en waar ik me niet mee bezig wil houden, als ik er alleen al aan denk dan wordt ik licht misselijk en komt alles in mij in opstand, NEEEEE. !!!!!!

Een van die zaken is energietarieven. Drie jaar geleden had ik vlak voordat de prijzen de pan uit rezen een 3 jarig vast contract afgesloten. Dat deed ik niet omdat ik me er in  had verdiept maar omdat ik op dat moment m'n handen vol had aan manlief. 

Achteraf gezien had ik toen dus mazzel omdat ik  nul komma nul last heb gehad van de prijsstijgingen die vlak daarna losbarsten.

Maar ja, dat contract loopt nu af, nu heb ik weer mazzel want ik las op internet dat de prijzen al sinds 2023 aan het dalen zijn.

Maar wat te doen? Variabel of vast? Wat omlaag kan, kan ook omhoog.

Het grappige is dat er mensen zijn die het leuk vinden om goedkopere leveranciers te zoeken en dan elk jaar overstappen. 

Helemaal prima, als je dat leuk vind of omdat het moet omdat je een kleine beurs heb maar zoals ik al zei: dit is een onderwerp waar ik me NIET mee bezig wil houden, daarbij, niemand kan in de toekomst kijken en daarom heb ik maar weer een driejarig vast contact afgesloten. Hoef ik er lekker drie jaar niet meer over na te denken.πŸ˜€

Is dat wijs? De toekomst zal het leren.

Allemaal een hele fijne dag. πŸ™‹‍♀️

donderdag 1 augustus 2024

Gevoel.

 Neeeeee, geen vier dagen bloemkoolrijst maar twee dagen en die andere twee dagen een ander gerecht en dΓ‘t moet er dan zo uit komen te zien, volgens het plaatje. Dit is met parelgerst,( geen idee nog nooit eerder gegeten) en sperziebonen, spinazie, paprika  enz.


 Bloemkool rijst vind ik trouwens wel lekker want door alles wat je er door doet proef je de bloemkool niet zo erg Γ©n ik krijg er een heel gezond gevoel van, weer wat extra groente binnen. 

Kijken jullie trouwens naar de Olympische spelen? 

Op dit moment staat het waterpolo op de achtergrond aan, wat een rot sport, ze verzuipen elkaar zo ongeveer en waarom dragen  die vrouwen  van die vreselijke badpakken? met die billen eruit. 😱Ik kan me niet voorstellen dat je bij deze sport last hebt van een zwempak met pijpjes.

Hetzelfde verhaal speelt bij het Beach volleybal de dames lopen zo ongeveer in hun blote kont terwijl de mannen gewoon een hemd en een short aan hebben. Waarom?

Zullen die vrouwen zich daar nou niet ongemakkelijk bij voelen?

Ik begrijp de reden gewoon niet. Ik zal wel ouderwets zijn.

Dus ja, daar let ik dan op. 

Blij mee, staat in de tuin voor de nu kale schutting, tot een paar weken geleden was die schutting nog helemaal vol met klimop begroeid. Stukje bij beetje ben ik dat aan het weg halen en ik krijg een tevreden gevoel als ik er naar kijk.

Nou....... een gezond gevoel, een tevreden gevoel, wat wil een mens nog meer? Allemaal een hele fijne, tevreden dag.πŸ™‹

Inmiddels heb ik de nieuwe maaltijd gekookt en op mijn bord zag het er zo uit. Het was teveel, nu kan ik er wel drie keer van eten, helemaal prima, wat ik over heb vries ik lekker in. en o ja het was lekker.

Allemaal een hele fijne, hopelijk koele dag. πŸ™‹