zaterdag 10 augustus 2024

Sport.

 Af en toe kijk ik naar de Olympische Spelen en dan kan ik echt soms met verbazing zitten kijken, er komen soms sporten voorbij waarvan ik denk huh?

 Zoals dat Fuelen, hoe werkt dat? Ik schijf de naam waarschijnlijk verkeerd want ik zocht er informatie over maar kon het niet vinden. Het is surfen maar dan een halve meter boven het water. Weet iemand wat de goede naam is? Hoe blijft dat bord zo hoog boven het water? Iets met windkracht en gewicht of zoiets. Kon er ook geen foto van vinden maar dat zal wel aan mij liggen, heb niet zoveel geduld.

 


Gistermiddag zag ik ook Breakdance langs komen huh? Is dat ook al een Olympische sport? Ik had zo m'n twijfels maar toen ik er naar keek kon ik het wel begrijpen want het is eigenlijk een vorm van turnen maar dan met  kleren aan. 


Bouldern, ( tegen een muur opklimmen) ook zoiets,  moet dat nou ook op de Olympische Spelen? In mijn ogen een volkomen zinloze bezigheid maar als je het goed beschouwd kun je dat van veel sporten zeggen. 

Afijn, al met al was het soms toch wel leuk om naar te kijken.

Ik heb nooit aan sport gedaan alleen maar van jongs af aan gefietst en gewandeld. Ook goed.

Allemaal een hele goede dag. gegroet.🙋

5 opmerkingen:

  1. Ik kijk eigenlijk helemaal geen OS, maar toevallig zag ik dat foilen en boulderen op de BBC voorbij komen. Heb met verbazing gekeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is Foilen en ziet er spectaculair uit.
    We hebben best veel gekeken, ik hou ook het programma in de gaten wanneer Nederlanders meedoen. De atletiek is aldoor in de avond en dan kijken we vaak op tv al iets en dan zoek ik het op mijn laptop op en zien we het daar ondertusen.
    Soms val je in een sport waar je normaal niet naar zou kijken zoals wildwater kanoen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik had geen idee van al die nieuwe sporten. Maar ik vind het geweldig! Andere tijden!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Net nog gekeken naar de marathon van de heren. Wij kijken best veel. Wel gericht. Gisteren nog de dames zien winnen bij hockey. En de loopnummers. Ook leuk.
    Goed beschouwd is alle sport onzin. In zoverre dat de één een seconde sneller kan lopen dan de ander. Maar hier in huis is er altijd veel gesport. Ik tennissen en volleyballen, echtgenoot hardlopen. En de jongens handbal, tennis en volleybal.
    Nu doet de één een moeilijke Japanse sport en de ander loopt drie keer in de week hard. 10 km. De kleinzonen sporten ook. Die van 10 jaar brengen en halen wij op maandag en woensdag naar judo.
    En wij doen niets meer. Behalve op de been blijven!!!
    En ga morgen wel kijken naar de marathon bij de vrouwen.

    BeantwoordenVerwijderen